Discuţii în oglindă

Fiecare clipă scursă pe un fir de nisip din clepsidra eternităţii, nu face mai mult de-o piatră pe drumul „piperat” al existenţei noastre. Ce am fi dacă condimentele esenţiale nu ne-ar ustura traiul. EL fără EA sau EA uitată de El. Această înjumătăţire a totului nu reprezintă altceva decât sarea şi piperul traiului cotidian.
Acum stai în preajma telefonului care parc
ă e lucrarea necuratului. Nu mai sună! Aşteptând, Agonia deznădejdii pare un fleac în comparaţie cu speranţa că totuşi… (EL/EA va suna)… Şi totuşi nu sună. Atunci tragi aer adânc în piept, iţi speli lacrimile de pe chip şi-ţi spui, mai mult cu gând de razbunare, că lumea nu se sfârşeşte cu El/EA. Aşa şi e, doar că
Noul t
ău EU, cel fără jumătatea stricată, porneşte la luptă într-un razboi pierdut demult. Ai şters lacrimile şi „păcatele” ultimei lupte, dar gropile adănci săpate, au rămas. Rănile din suflet nu se vindecă într-o secundă, într-o zi sau o lună. Unele nu se vindecă nici măcar într-o viaţă. Altele ne bântuie dincolo de puterea noastră de înţelegere.
Iubind
şi fiind iubit(ă) am cunoscut fericirea. Dar se ştie că omului nu-i e sortită o viaţă în fericire aşa că nu-ţi rămâne decât oftatul….pe moment. Dar să nu pleci s-o cauţi  în largul mărilor nesfârşite căci ea se întoarce întotdeauna singură când nu te-aştepţi… Altfel zis, s-ar putea să vină săţi bată la uşă dar să nu-i răspundă nimeni…
Deci oricât de tare sufl
ă vântu-n pânze şi oricât de larg îţi pare orizontul în faţă… NU UITA! Ce-ţi doreşti e lângă tine….
O nou
ă zi…o nouă şansă.Fiţi iubiţi!


5 gânduri despre &8222;Discuţii în oglindă&8221;

 1. Sa fie chiar asa si sa se intoarca? De multe ori petrecem timpul asteptand ceva, pe cineva, dar oare asa nu ne ratam sansa la alte clipe de fericire? Poate asteptarea e zadarnica si bataia la usa sa nu vina niciodata…

  Apreciază

  • Viaţa are un stil ciudat de a-ţi confirma sau nu….aşteptările.
   Toşi credem în Destin (indiferent de numele pe care i-l atribuim sau dacă recunoaştem făţiş asta), iar destinul e ca vântul ce bântuie pe căi veşnic schimbătoare.
   Când încerci să-l prinzi din urmă realizezi că eşti cu un pas înainte.
   Când pândeşti la răscruce el e plictisit şi schimbă drumul.
   Aşa că cel mai bine (părerea mea) e să laşi vântul să-ţi sufle în pânze, timona s-o arunci peste bord lăsând corabia în voia întâmplării.
   Şi dacă Norocul nu-ţi bate la uşă…atunci de ce s-ar mai numi Noroc?

   Apreciat de 1 persoană

 2. Probabil ca asa e cel mai bine, dar e destul de dificil sa lasi corabia in voia intamplarii si sa astepti Norocul sa-ti bata la usa. Suntem tentati sa luam decizii sau sa lasam sa se ia decizii pentru noi, depinde de caz. De aceea cred ca e dificil sa ne lasam purtati de vant, chiar daca recunoastem sau nu influenta „destinului”…

  Apreciază

 3. Să nu mă înţelegi greşit. Eu mă refer strict la aspectul romantic al vieţii şi nu la celelalte. Nu încurajez lenea sau mai ştiu eu ce altceva. Pur şi simplu consider că nu are rost să alergi după iubire ci pur şi simplu să o laşi să te caute!

  Apreciază

 4. Si eu ma refer la aspectul romantic. Dar intelesesem ca e vorba despre un EL/EA care a fost prezent, dar a plecat. La asteptarea acestuia ma refeream. Referitor la iubire, sau la iubirea diferita de cea care a mai fost (si care dupa mine nu mai trebuie asteptata in unele cazuri) da, sunt de acord ca e inutil sa alergi dupa ea, ci sa ii permiti sa te caute. Mea culpa daca m-am gandit la ceva ce a fost si e din nou asteptat (acelasi lucru, stare, persoana etc.) dar textul m-a trimis la o astfel de interpretare (asteptatul telefonului, asteptarea intoarcerii etc.)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s