Despre Zâmbete …

Ciclul: Tu, Eu… Despre Noi și toate celelalte

Despre Zâmbete…

 

M-ai uitat îngerașule, nu-i așa?

Ai uitat că nu demult îți zâmbeam caraghios, precum un țânc ieșit în zi de sărbătoare, la ulița mare, cocoțat pe coama sufletului tău. Eram un nesuferit care, cumva, a reușit să îți amețească răzleț câteva gânduri și o bătaie… de inimă. Eram un copil prostovan care reușea să te surprindă doar prin cuvinte, pentru că altceva…  altceva nu catadicsea să dăruiască în generozitatea lui (he heee!) epică. Pe vremuri, îmi zâmbeai specific genului literar.

Ai să simți că asta a fost demult… iar cufărul uitării și-a ruginit lăcata lăsând armonia lirismului să slăbească ca mai apoi să înțepenească cheițele inimii în dezacord. Un patefon își rumegă în gol o placă veche ce așteaptă doar să fie întoarsă. Unde am pierdut eu, Bibilico, muzica inimii, gândești?

Și da, fiecare ceas a însemnat un secol de durere, înecat în uscăciunea unor lacrimi ce nu mai pot astâmpăra setea din suflet. Mi-e sete de tine, de glasul tău, de ochii tăi, de sânii tăi… Mi-e sete de tine. Și-ți sunt recunoscător că tot datorită ție am învățat să fiu mai viu și să prețuiesc acel Punct de sănătate. Sunt mândru de tot ce ai realizat prin puterile tale, că mi-ai dat un locșor micuț în spatele cortinei, să mă pot bucura și eu în sinea mea că măcar cu gândul ți-am fost alături. La examen.

Sunt gelos… Nu știu de ce, dar sunt gelos. Din teama de a nu te pierde am rătăcit esențialul. Suntem acea narațiune în care cele cinci momente ale subiectului și-au încurcat ordinea. Trebuia ca la sfârșit să-mi spui că mă iubești. La Acel sfârșit al vieții prin care lopătam ca un haotic. Trebuia să fii vesta mea de salvare atunci când brațele aveau să-mi cedeze iar mintea să mă ruineze. Bineînțeles pot bifa încă un eșec cu trofeu (nu-i așa?), pe raftul plin de dezastre din viața mea. Sunt poate doar gelos, fetiță dragă… și nu știu de ce.

În ceasul de pe urmă, îmi port aminte fiecare dimineață în care mă trezeam și îmi spuneam: mâine vei fi aici și mai e puțin până mâine… Pentru totdeauna. Și azi mi-am spus la fel doar că din subiect, m-am dat singur afară din propoziție. Două puncte și două paranteze, ghici ce e, că LoL nu e sigur.
Ești prost! ai să spui Tu, și eu am să te cred. Dar nu suficient de prost încât să nu-mi port masca de om fără orizont.

Trec ceasurile îngropate în minute. Trec minutele ca gândurile și nasc zorii. Ce facem noi în zori? Zâmbim. Dar nu ca și cum ne-am zâmbi unul altuia pentru că e soare, pentru că e primăvară, pentru că plouă și pentru că iubirea ne aprinde inimile de dor, ci pentru că e o altă zi în care trebuie să ieșim din casă.

Și eu te Iubesc!!! Nu îmi imaginam că îmi va lipsi vreodată simfonia modernă a acestor patru cuvinte. Dar da, îmi lipsește. Eu Te Iubesc. Dar nu-mi mai amintesc dacă ți-am spus vreodată… cu inima. Nu mă blestema în gânduri că nu sunt PERFECT. Îmi doresc mai mult, mai bine. Îmi doresc să retrăiesc speranța acelui azi pe care să nu îl vând niciodată pe amăgirea unui mâine. Te iubesc și pentru că Tu ești frumoasă, strălucești, și fiecare pas ce-l lași în urmă întoarce priviri. Tu faci Universul să existe. Universul meu, care nu este neapărat unul mare, cu multe galaxii. Tu ești Universul meu iar Eu sunt toate stelele ce se sting.

E dimineață… Mishuk, deschide geamul, zâmbește-i cu inima, cu sufletul și lasă toate gândurile rele să zbiere afară rând pe rând… Poate Zâmbește și EA…

25 de gânduri despre &8222;Despre Zâmbete …&8221;

  • Ea poate fi orice femeie în ochii unui bărbat. are un chip, are un nume, mereu altul, mereu la fel. suntem doar doi prieteni ce nu s-au văzut niciodată. e vorba de suflete… undeva există un suflet pereche… undeva…

   Apreciat de 3 persoane

 1. Nu mai ştiu dacă e bine sau nu să spui simplu,,te iubesc”, dar când o spuneam mă făcea să mă simt tânără. Culmea, tânără fiind, nu am spus nimănui ,,te iubesc”. :)))

  Apreciază

  • sunt atâtea dileme, întrebări și răspunsuri legate de aceste două cuvinte…
   ai putea trăi o viață lângă un om fără să ți le spună? iar dacă ți le spune, de unde știi că sunt chiar reale? de fapt de ce aceste două cuvinte sunt mai mult decât cuvinte? de ce tânjim după ele ca mai apoi să le terfelim în noroi? de ce contează și de ce nu contează? de ce atâtea emoții? offf, Dănuțo, dac-ai ști tu…

   Apreciat de 3 persoane

   • Două cuvinte, Mishuk, care înseamnă totul sau nimic, de aceea sunt mai mult decât cuvinte, de aceea sunt greu de spus pentru cei care înţeleg ce aduc cu ele aceste două cuvinte. Cred că atunci când le spunem chiar credem, dar…această conjuncţie nu are ce căuta după ce spui te iubesc. De multe ori confundăm pasiunea cu iubirea, adevărul este că iubirea rezistă timpului, pasiunea trece. Ştii că oamenilor le este frică să iubească?

    Apreciat de 1 persoană

 2. Eu cred ca nu e bine sa zici „te iubesc”. Se sparge misterul, cuvintele nu-l pot cuprinde si atunci il ucizi.
  :))
  De fiecare data cand am zis „te iubesc” am mintit. Sunt sigur de asta. Pentru ca nici macar nu stiam ce e iubirea si daca stiam cu siguranta nu ma ridicam la inaltimea ei.

  Unii barbati si unele femei au impresia ca trebuie sa iubeasca femeia respectiv barbatul ca pe Dumnezeu. Ei bine nu e asa! 🙂

  S-a pierdut din simplitate, din firesc, si am ajuns in apele tuberculoase ale idolatriei. :))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s