Mă bucur că…

 

”Atâtea semne de întrebare stau buchisite în alb, nescrise,
Nu ai găsit în noi culoare, să mâzgălim povești și vise,
În loc să construim o viață, ne-am înglodit într-un război,
Ce am făcut cu acea speranță, ce lumina întregul NOI?

Ne-am rătăcit într-o pădure și n-am știut a ne striga,
În întuneric, al meu nume, l-ai risipit pe undeva.
Te-ai stins în neguri fără umbră, lăsând fărâme de dureri,
Ca nici un foc să nu te-ajungă, să uiți iubirile de Ieri.

 Mă simt străin de mine însumi, uitai amorul, înrobit,
Uitai, dar Dorul fără margini îmi prinse aripile-n zid.
Cu zborul frânt îmi plec genunchii în fața unui vis pierdut,
Ești Ceața ce în zorii zilei îmi amintește ce-am avut.”

 

 ”Versuri, sau poate doar niște cuvinte înșiruite pe care eu mereu le-am potrivit asemenea unui mag. Versuri în care Tu nu ai crezut niciodată. Celelalte cuvinte, cum le numeai tu întotdeauna au fost doar povești.
…Te-ai răzgândit?! Bineînțeles că nu.  Desigur, ai fi avut timp suficient să-ți întorci pașii și să mă mai privești o secundă, de dor. Dar cine am fost eu, în tot acest timp? Un nume scris cu litere de o șchioapă pe un petic de hârtie. Ai spus că sunt porc, și probabil ai avut dreptate. Deși suntem atât de diferiți, îți citesc zâmbetul eșuat undeva într-un colț al gurii. Nu se citește fericire pe chipul tău, ar fi destul de straniu… Timpul trece, iar prăpastia dintre noi își lărgește umerii fără nici un pic de speranță. Care pe cine a părăsit… Ce mai contează acum când niciunul dintre noi nu-și mai apropie gândurile de celălalt.
Azi e ziua Ta, și n-ai să îmi auzi glasul spunându-ți la mulți ani. Mi-ai interzis acest lucru o dată, de două ori, de n ori până când într-un final am înțeles că vocea mea îți face rău. Aș vrea acum, ca-n alte dăți să-ți așez plicul, o ciocolată și un trandafir pe preșul de la ușă, dar știi și tu, că noi, că eu, că tu, suntem doi străini. Care erau cele două cuvinte pe care voiai să le auzi într-una dar niciodată să mi le spui? Ar fi fost și ele în plic dar…
Mă bucur că ochii tăi au căutat mai mult, mai bine. Probabil acum, citindu-mi rândurile plângi, și ca de fiecare dată blestemi clipa în care m-ai întâlnit. Regrete inutile, știi? Eu am fost mereu cel care a a crezut în destin și care, cu bune și rele a ținut în picioare trecutul pe care-l avem împreună.
Mă bucur că ochii tăi și-au găsit drumul, ”un drum plin de viziune și viitor” desigur, un drum care mă ocolește. Ce sunt eu de fapt? Un nume scris cu litere de o șchiopă pe harta iubirilor tale. Măcar îți mai amintești de mine? De mine, bun, drăguț, tandru și amuzant și nu de cel de care ți-era groază, cel care țipa sau te rănea cu tăcerile lui.
M-am schimbat în multe feluri pentru tine și am încercat să fiu ceea ce îți dorești și tot am eșuat. Măcar am încercat… Timpul trece, iar prăpastia dintre noi își adâncește abisul lipsit de întuneric și plin de tăcere. Cine știe ce vom găsi la final… Sper că va fi mai bun ca mine și potrivit pentru tine…

La mulți ani…
Un străin…”

Cu ochii inundați de lacrimi puse punctul de final. Nu știa ce să facă cu aceste rânduri, să le închidă într-un plic, să i le arunce într-un mail, să i le vândă într-un bilet într-o stație de metrou?! Știa în schimb un singur lucru. Cuvintele lui sunt suficient de intense încât să o arunce într-un nou val de suferință. Cu inima strânsă într-un ghem de ace, își frământa tâmplele năpădite  de dureri. Oare chiar mai simțea nevoia de răzbunare? Simțea el cu adevărat nevoia ca Ea să sufere de ziua ei? Cu siguranță Nu.
Un pahar de apă rece și un Nurofen mai limpeziră din păienjenișul gândurilor negre. Își luă chitară și fără nici o idee începu să fredoneze cântecul cu vrabia, acel cântec ce o dezbrăca întotdeauna de măștile de peste zi. Își aminti ca prin farmec ce frumoasă era ea, tristă.
Stinse luminile din cameră și se întinse pe pat, privind jocul de lumini și umbre de pe tavan. Salteaua îl înghițea în moliciunea ei chinuindu-i trupul îngreunat de oboseală și singurătate. Își simțea trupul rupt iar sufletul cioburi. Privea în tavan ca într-o oglindă, o oglindă plină de golul sentimentelor înăbușite atâta timp. În piept inima lovea ca un baros emoții ce îl toropeau într-o fierbințeală plină de icnete și scâncete. Conștientiza faptul că plânge zgomotos, că e întuneric și e târziu, iar în liniștea nopții s-ar putea ca vecinii să-l audă. Nu mai răbdă și-și dădu frâu liber sentimentelor. Bocetul lui frământa între buze, fără control aceleași cuvinte… aceleași două cuvinte pe care ea le cerșea din priviri în fiecare moment al… Al ce? Oare ce a fost între ei s-a numit relație? Certuri, certuri și alte certuri… Iar când nu erau certuri se căutau motive de ceartă. Și dacă ce a fost între ei e numește ceartă de ce inima lui plânge, de ce sufletul doare, de ce carnea îl junghie? Niciunul nu a înțeles iubirea celuilalt. El credea în Zodii iar Ea era doar o polițistă de sector. La figurat… S-au risipit atâtea vise…
Noaptea se îngroapă în întuneric și liniștea afundă în ropotul ploii. Vântul ridică spre nori mii de povești pe care cerul le va așeza pe umerii unor steluțe mai mici sau mai mari.
În pragul unei ferestre ochii mei caută adâncul înțelegerii… Ce vină au stelele că noi nu știm să iubim?

1082046737

41 de gânduri despre &8222;Mă bucur că…&8221;

 1. Ai făcut tot ce se putea face şi mai mult de atâta, pari a fi iubit peste fire, după ce îţi vei mai îmblânzi memoria vei înţelege că aşa a fost să fie şi nu te vei întreba de ce a fost aşa şi nu altfel. Şi morala, nu poţi face să stea ce e făcut să plece.

  Apreciază

 2. Tristeţea cred că este cea mai sensibilă muză, iar tu reuşeşti să o descoperi. Mă amuză că cei care citesc consideră că e adevărat ceea ce scrie cineva. Că face parte scrisul din viaţa creatorului, asta da, dar să confunzi persoana cu personajul, mai bine nu, că se duce misterul. Felicitări că reuşeşti să păstrezi misterul în scrierea ta!

  Apreciază

  • Mulțumesc Naty… Întotdeauna te salut cu plecăciune.
   🙂 Asta n-ar fi nimic, dar scrisul trezește… gelozii ”cine e nenorocita, vrei să te împaci cu ea?” … Așa cum bine spui, poveștile sunt povești, viața reală e dincolo de blog, dincolo de cuvinte. Nu am de gând să neg că există un sâmbure de adevăr, o emoție, ceva… Dar nu sunt Stephen King și nu am nici talent în a prezenta într-un mod horor 😛

   Apreciat de 1 persoană

   • Fără un sâmbure de adevăr nu ia naştere nicio creaţie, dar puţinul acela de realitate este de fapt ideea de la care s-a pornit, viaţa, cu toate aspectele ei umane, dar viziunea autorului trezeşte emoţiile, pentru că el trăieşte prin ceea ce scrie. Căci dacă realitatea nu ar fi modelată sensibil, creaţia ar fi opacă, lipsită de farmecul literar şi incapabilă să atragă cititorul.

    Apreciat de 1 persoană

  • Personajele noastre, că vrem, că nu vrem, dialectic seamănă cu noi, suntem noi, şi pe mine mă amuză cei care ţin şi cu dinţii de personajul lor, învăluind dezvăluitor, când eul narant se identifică eului narat, doar unul dintre cei doi centru de orientare, eul narat enigmatic, aşa ca pe’acilea. Poveştile sunt rupte din noi, când noi suntem poveşti, şi amuzant e şi când habar n’avem cine e fiinţa din spatele poveştii.
   Ţie ţi se potrivesc poveştile filtrate de un visător transcendent, o să-ţi zic eu cândva ce şi cum. Mersi, nu’i nevoie să mă saluţi cu plecăciune.

   Apreciat de 1 persoană

   • Experiența te ajută să spui lucrurilor pe nume. Eu mă consider doar un om cu imaginație și un minim de fantezie dar nu știu să explic acest lucru. Mulți mă „alintă“ sub apelativul poet, dar eu nu sunt așa ceva, și când neg asta aud numai „modest“! Nici măcar. Eu doar înșirui cuvinte în ritm, rimă și măsură :))) cine înțelege cunoaște.

    Apreciat de 2 persoane

   • Eul narant? Cred ca te referi la narator, care este de două tipuri în opera epică: subiectiv, adică apare persoana I în relatarea unor idei, fapte, trăiri, acel eu fiind de fapt un narator-personaj care nu trebuie confundat cu autorul şi naratorul obiectiv, atunci când se narează la persoana a III-a. Eu asta am vrut să spun în comentariul meu şi îmi pare rău dacă s-a înţeles altceva.

    Apreciat de 1 persoană

 3. Păi ai îmbinat persoana I din prima parte cu a treia în cea de-a doua. Dar nici măcar naratorul obiectiv nu este echivalent cu autorul. Naratorul este de fapt vocea scriitorului, aşa cum eul liric este vocea poetului. În fine, fiecare înţelege ce vrea.
  Chiar nu ştiu: de ce a supărat comentariul meu?

  Apreciat de 2 persoane

    • Naty e bine, și chiar mă bucură atenția ta. Și știi ce e fain? Că spui ceea ce simți. Ce poate fi mai încurajator pentru un scriitor decât să vadă că textele lui stîrnesc reacții.
     În textul meu naratorul este o muscă, un observator. Prima parte este de fapt o scrisoare pe care naratorul o citește, în cea de a doua vorbind un pic despre cel care a scris-o. Deci ai dreptate în ceea ce spui 🙂

     Apreciat de 1 persoană

  • Felicitări pentru profesie. Scrii fantastic și am să te citesc mai mult deseară și am să te și comentez.
   Să nu fii supărată, nimeni nu încearcă să supere pe nimeni, sunt doar păreri ce poate s-au înțeles greșit. Când ai timp și bunăvoință să încerci să citești și la Naty, asta dacă nu ai făcut-o deja, și ai să observi cuvinte minunate. Amândouă scrieți fantastic și vă admir.

   Apreciat de 1 persoană

  • Nu am avut nici cea mai mică intenţie de a ataca pe cineva personal în comentariul meu, de asta nu am înţeles de ce comentariul tău a venit ca răspuns la al meu. Eu mi-am trimis comentariul la textul autorului, nu la comentariul altcuiva dintre cei care şi-au spus părerea aici. De asta nu am înţeles de ce era nevoie să mi se argumenteze o altă părere, anterioară mie. În momentul în care am afirmat că mă amuză ceva, nu am făcut referire la ce ai spus tu. Şi mie mi s-a întâmplat să fiu întrebată, chiar de Misuk, mai de mult, dacă acel personaj, Cătălina, despre care postasem eu acum ceva timp sunt eu. Aşa că doar mi-am amintit o situaţie, atât. Şi da, eu cred în ceea ce spun aşa cum crezi şi tu: personajul nu este persoana, e doar rodul imaginaţiei, chiar dacă acea imaginaţie îşi trage seva din realitate. O zi bună îţi doresc!

   Apreciat de 3 persoane

 4. Controversată scriere…ai indus atâția oameni în „oroare”…:D
  Oricum, fie că i-a spus sau nu la mulți ani, nu cred că mai contează…fiindcă „El credea în Zodii iar Ea era doar o polițistă de sector”. Iar asta spune multe…bine, e doar ficțiune 😀
  Frumos scris (ca de obicei) 😉

  Apreciază

 5. Cuvintele lui erau stele..
  M-am înşelat.
  Nu dai alt sens poeziei, ci scrisului, poveştilor şi scrisorilor.
  Îmi place tristeţea ta..
  Tu cred că ai putea fi singurul care poate transmite o emoţie.. indiferent de cititor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s