Livada…cu Meri (partea a treia )

… Şi Soarele, vărsând cuţite seci de foc, domină albastrul infinit al cerului. Atât de sus, îl simt sălbatec, lipsit de milă, în încercarea nefirească de a-mi topi din start orice gând de a mă opune stării inerte. Cu glasul mut, dar aspru şi fierbinte, de-a curmezişul îmi taie calea şerpuită din braţele destinului…

Mă oprii o secundă să-mi scutur sudoarea de pe tâmple, privind prin arşiţa flămândă spre nesfârşitul drumului ce-mi stă înainte. Nici un freamăt, nici un murmur, nici o adiere de vânt nu pare a îndrăzni să tulbure ceasul de tihnă a zeului suprem. Şi totuşi, cumva, preţ de o clipă, un oftat prelung străpunse adânc, ca un cuţit, pieliţa tăcerii…

Liniştea se aşeză rapid, din nou, în braţele naturii, precum o jună copiliţă în braţele primei iubiri. În mintea mea descoperii, uitate, frânturi colorate dintr-un tablou pe care l-ai pictat grăbită într-un timp ce parcă pentru noi a fost prea scurt. Aceleaşi pânze albe înecate în ulei de vopseluri, mai gros sau mai subţire, îmi aduceau aminte de toanele de dimineaţă cu care îmbrăţişai mereu cu patos un nou început.

… O carte veche, cu scoarţele roase, îmi apasă pulsul pieptului găsindu-mi privirea rătăcită undeva prin marea de vise a nesfârşitului albastru. O toropeală fierbinte îmi învăluie mintea răscolită de valuri în calmul molcom al liniştii de după furtună. Grăbit, în căutarea Celui Care Este Al Meu, un vis cu Tine, cu Noi, agăţaţi de-un colţ de lună printre stele, mi-am risipit întreaga energie luptând cu morile de vânt…

…Dar iată cum, de nicăieri, te-ai pornit ca un vânticel răzleţ, stârnind rumoare ca printre frunzele unui veşnic stejar obidit de gânduri. Un zâmbet efemer, crăpat de sare, uscat de sete, se scurse încet pe chipul meu îmbătrânit parcă înainte de vreme. Mă răcorii uşor cu adierea ta obraznică, un iz de fructe coapte ce îmi amăgiră simţurile, trezindu-mă din agonia visătoare cu flacără dorinţei de a-mi isprăvi povara, reaprinsă. Te simt tot mai aproape acum când ştiu că un singur pas îmi mai  lipseşte până la tine, un pas ce poate va dura o veşnicie, un pas ce îmi e inevitabil. Îmi eşti aproape.

Şi iată cum te zăresc, Undeva, în Orizont, prinzându-ţi foşnetul trupului zvelt şi freamătul glasului calm în unduirea braţelor înălţate spre cer. Un dans pe care tu mi-l cânţi,  pe care cu atât amar eu nu l-am auzit, neştiind  s-ascult.

De aş mai avea o clipă să te ajung, dar vijelia se porni.

–   Hei tu, trezeşte-te. Ce visezi?

Ameţit, în buimăceala visului pierdut încerc să mă fixez în decor… Un zâmbet larg,  de pepene roşu, lângă mine, strălucea eclipsând ultimii zori ai lui Gustar. Sunt fără cuvinte în faţa unei imagini la care am râvnit întotdeauna…  

–   Măi băiete, te-ai trezit?! Ce-ai de mă priveşti aşa? Hai, spune, de ce râdeai în somn, ce ai visat?!?

Mă scutur de somnul ce încă-mi îmbie genele şi privesc uimit, fixat, în ochii măslinii, ce ard de curiozitate să-mi citească gândurile cele mai tainice. Cu o explozie de fericire răbufnesc strângând-o în braţe ca şi când ar fi fost…

–   Neaţa, Meri, bine te-am găsit!

 

SFÂRŞIT

29 de gânduri despre &8222;Livada…cu Meri (partea a treia )&8221;

  1. Hai sa lamurim: imi pare rau, eu nu stiu despre cine ai scris tu, dar sigur nu despre mine… (aaa… iar „Meri”… e simpla semnatura; trebuia sa scriu neaparat un nume). Intrebarea este „cu cine?”.

    Apreciază

  2. Nu credeam ca mi se va intampla asa ceva… vroiam doar sa citesc ultima postare si am ajuns sa dau lamuriri si sa raspund la intrebari. Numele meu este Maria.

    Apreciază

  3. Bine ai revenit. Te-ai trezit din somn, ma gandeam ca te-ai uitat pe tine. Scrie, elibereaza, permite gandului-cuvant sa zboare acolo unde realitatea ajunge cu mare cazna.
    Dar ai grija. Nici prea sus, caderile sunt grele si in mare viteza. Sa nu te zdrobesti de amagirile de-o clipa.

    Apreciază

  4. Chiar daca tu descrii o experienta…un “fragment”…din viata ta,in unele randuri gasesc cuvinte, fraze in care ma regasesc. Imi place enorm cum descrii detalii, pe mine ca cititor nu numai ca imi stimuleaza imaginatia, dar ma transpune, chiar ma face sa simt ceea ce simti, sa vad cu ochii mintii descrierile tale. Am citit cu nesat. Ti cuvintele in causul palmei, ai darul de-a le aranja frumos si ordonat in propozitii alcatuind povestiri cu stari si trairi care-ti inunda sufletul.
    Citesc, citesc si iar recitesc …. si o iau de la capat.
    E impresionant !
    Nu pot sa spun altceva decat RESPECT !
    Multumesc !
    Mult succes !

    aaa ….si fiinca tot aminteai de Dunare … un gand bun in miez de noapte din “neagra padure” si-un strop de apa cristalina , plin cu inspiratie si liniste sufleteasca, de la Izvor !

    Apreciază

Lasă un comentariu