Epistolă matinală

”O explozie de cuvinte îngrozitoare şi lacrimi, de priviri de gheaţă pierdute-n lava ochilor tăi fierbinţi, şi-ntr-o clipită castelul nostru de nisip se prăbuşi. În mai puţin de o secundă totul fu şters cu buretele. Tu, Eu sau Noi, acum nu mai există. În urma ta rămase doar acest drum drept, spre capătul pământului. Un drum pustiu lăsat in straja plopilor uitaţi de vreme. Tacit, scrutez orizontul ce se deschide cuprinzător în jurul meu, într-o linişte abstractă, apăsătoare,  şi unde doar răcoarea dimineţii îmi temperează teama din preajma necunoscutului. Aş vrea să ţip, să fug, dar ştiu că n-am să pot şi că nu trebuie. O parte din mine e legată de locul acesta în care tu m-ai închis.În sufletul meu nu-i cald, dar nici nu bate vântul. Nici ploaia lacrimilor arse de furtunile pe care tu le porneai din senin nu bate. Nici arşiţa zilelor secetoase în care lipsa ta îmi usca sufletul si-mi sufoca suflarea nu mă mai atinge.  Am în faţă drumul Libertăţii şi sunt liber…dar nu sunt fericit!”

Ca un fior rece, un freamăt imi răscolea simţurile. Deschisei ochii tulburat cu teamă tremurândă. Ştiam că la capătul drumului te voi găsi tot pe tine, stând  acolo ghemuită, tihnindu-ţi somnul de peste noapte aşteptând încolăcirea braţelor mele. E încă prea devreme să mă trezesc. Lumina întârzie dinadins să apară prelungindu-mi agonia visătoare în teribilul neant.
Am drumul în faţă şi totuşi ezit să pornesc. Luceferii de ziuă sclipesc năucitor ca o chemare.
Şi totuşi…mă întreb la ce bun atâta libertate, dacă n-ai cu cine s-o împarţi?


8 gânduri despre &8222;Epistolă matinală&8221;

 1. ..la ce bun atata libertate daca nu ai cu cine o imparti..e adevarat..ca n am privit niciodata libertatea asa..pentru ca de cele mai multe ori..eu vroiam sa nu o impart cu nimeni..dar e f interesanta si perspectiva ta..caci intr-adevar dupa ce obtin ceea ce mi doresc la ce bun..daca nu o impart cu nimeni..nu!?!?!?

  Apreciază

  • fiecare dintre noi are un offff….ce ne apasă, conştient sau nu, şi care ne urmăreşte pretutindeni…fiecare aiubit în felul lui, a luptat să-şi deschidă orizontul, a fost asuprit sub semnul dragostei şi apoi…a poi a reuşit să deschidă uşa….şi când a deschis-o ce a realizat???? a realizat că e singur…deci ce e mai bine, o viaţă chinuită în doi sau libertatea de a fi.,..singur?

   Apreciază

   • hmm..doar astea doua variante exista? cred ca…pana la urma poate exista o viata echilibrata si libera chiar si in doi..dar pt asta e nev de vointa si dorinta..si mai ales evolutie spirituala din partea amandorura..:)

    Apreciază

     • :)..stii..e f adevarat ca in teorie putem fi cu totii perfecti. si e f adevarat ca doar practica e examenul final si de altfel cel mia important..
      dar pana la urma practica pleaca de la teorie.astfel ca daca avem o teorie solida si o vointa de a face lucrurile inspre binele nostru si a celorlalti, cred ca se poate macar sa incercam sa avem o viata ..armonioasa..nu perfecta..retine.nu perfecta ci armonioasa….si libertatea asta poate avea atat de multe intelesuri..unul caine poate fi foarte fericit chiar daca este legat..caci el nu stie ca poate fi si altfel ..iar in alte cazuri poti sa ai atat de multa libertate si totusi sa te simti ingrozitor de incorsetat..(expmplul cu cainele l-am folosit in mod metaforic..)..

      Apreciază

       • ai rabdare cu tine..invata sa-ti asculti inima.Invata sa-ti sa-ti asculti sufletul…invata sa te iubesti pe tine prima data si apoi pe ceilalti (si nu ma ref aici la aronganta)…ai rabdare.
        caci timpul iti va oferi ceea ce tu ii ceri.de aceea e important sa avem grija cu ceea ce ne dorim , caci de cele mai multe ori obtinem..foloseste libertatea pentru tine.bucura-te de ea..iar mai tarziu, atunci cand vei fi pregatit vei putea simti ca poti fi liber oricum si oriunde (legat de orice gen de relatii )..stii viata..mi a aratat asa…ca doar atunci cand suntem pregatiti sa intelegem o experienta ea ne-o da…

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s